beste autowas producten

Top 5 beste producten om je auto te wassen

Geschreven door: Leon Verstraaten

|

|

Tijd om te lezen 6 min

Bij de zomer die weer is aangebroken en het zonnetje dat schijnt, hoort natuurlijk ook een auto die er op zijn best uitziet. Of je nu van plan bent om op roadtrip te gaan, naar het strand te rijden, of gewoon de lokale omgeving wilt verkennen, een stralende en goed onderhouden auto maakt de rit zoveel aangenamer. Echter kan het soms nog wel lastig zijn om de juiste producten te vinden die passen bij je behoeftes.


Gelukkig biedt Detailrs producten die toegankelijk zijn voor iedereen en doen wat ze beloven. Ben jij dus benieuwd hoe je jouw auto weer laat stralen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen! Lees verder en ontdek de 5 beste producten van Detailrs om je auto mee te wassen en te onderhouden deze zomer. Zo kun je verzekerd de weg op met een auto die net zo schittert als het zomerse zonnetje.

Ceramic Seal 2.0
#1: Ceramic Seal 2.0

Ceramic Seal 2.0 | Keramische coating


Laten we gelijk beginnen met het paradepaardje van Detailrs, namelijk onze Ceramic Seal 2.0. Met dit product weet je in ieder geval zeker dat je auto straalt en beschermt is voor de zomer. Onze seal is een resultaat van jarenlange ontwikkeling en testen. Uiteindelijk biedt het de mogelijkheid jouw auto een optimaal diepe glans te geven zonder al het gedoe dat komt kijken bij een traditionele wax.


Dankzij speciale nanotechnologie en toevoeging van SiO2, creëert Ceramic Seal 2.0 een ultradunne, harde laag die water en vuil afstoot, waardoor je auto langer schoon blijft en gemakkelijker te wassen is. Het product is eenvoudig aan te brengen: sprayen en uitwrijven binnen tien minuten. Bovendien biedt het bescherming tegen UV-stralen, zure regen en andere verontreinigingen. Daarbij gaat de glans tot wel drie maanden mee. Perfect voor de zonnige zomerdagen dus! Ceramic Seal 2.0 is een van de beste producten om je auto in topconditie te houden deze zomer, met maximale resultaten en minimale inspanning.

Velgenreiniger
#2: PRP Wheels

PRP Wheels | Velgenreiniger


Niet te missen in dit rijtje is natuurlijk een velgenreiniger. Als er iets mooi bij moet liggen in de zomer, zijn het wel de velgen van jouw vierwieler. De Ph-neutrale velgenreiniger van Detailrs is eigenlijk een traditionele velgenreiniger, maar dan gecombineerd met de werkingen van een fallout remover. Als PRP Wheels in aanraking komt met ijzerdeeltjes, reageert de formule en verandert de kleur naar paars. Hiermee geeft het aan dat de hardnekkige remstof en ijzer contaminatie effectief verwijderd wordt. De kleur van de 2.0 versie begint groen, zodat je makkelijk kan zien welke delen van de velgen allemaal al ingespoten zijn. De zuurvrije formule van PRP Wheels zorgt ervoor dat het veilig is om regelmatig te gebruiken op de velgen, zonder deze te beschadigen. Zo kan je aankomende zomer vaak genoeg je velgen in het zonnetje zetten!


Tip: Voor het beste resultaat kun je gebruikmaken van onze ‘Wheel Woolies'. Zo is geen hoek je te gek en kan je overal bij om te schrobben. 

Autoshampoo
#3 Ultra Shampoo

Ultra Shampoo | Autoshampoo


De Ultra Shampoo van Detailrs is de perfecte keuze deze zomer voor iedere autoliefhebber die hun voertuig in topconditie wil hebben. Wie gaat er nu zijn auto wassen zonder autoshampoo? Dat kan natuurlijk niet en daarom hebben wij onze eigen Ph-neutrale, extra geconcentreerde autoshampoo. Maar wat betekent dat nou? Onze shampoo is pH-neutraal, wat betekent dat het een gebalanceerde zuurgraad heeft en veilig is voor alle soorten autolak. Het stukje extra geconcentreerd betekent dat je met minder product een krachtige reiniging kunt bereiken. Hierdoor kun je er ook wel 30+ wasbeurten uithalen! Kortom: deze autoshampoo zet jouw auto goed in het sop en biedt een grondige reiniging, verwijdert vuil, stof en insecten zonder de lak te beschadigen. 

Wat is het verschil tussen Ultra Shampoo en Ceramic Shampoo?🆚

Ultra Shampoo is bedoeld voor reguliere, wekelijkse wasbeurten. Deze shampoo is pH-neutraal en veilig voor beschermingslagen zoals wax, sealants en coatings. Het bevat geen glans additieven en is daarom ultra-geconcentreerd; je hebt slechts 15 ml per 10 liter water nodig.


Ceramic Shampoo 2.0 daarentegen, is ontworpen voor wassen en beschermen in één stap. Het bevat wel glans- en bescherming additieven, waardoor je 50 ml nodig hebt per 10 liter water.

Krassen bij handwas?


Een groot nadeel van de wasstraat is dat hij krassen kan veroorzaken aan je autolak. Dit wil natuurlijk iedereen voorkomen. Helaas kan het bij een handwas ook gebeuren, alleen ligt de fout dan vaak bij jezelf. Als jij met de verkeerde accessoires of techniek wast, kan je krassen veroorzaken.

Je moet bijvoorbeeld altijd bovenaan beginnen met wassen. Het meeste vuil zit namelijk onderaan je auto, omdat dit het dichtst bij de weg ligt. Stel je begint onderaan en werkt vanuit hier naar boven, kan de washmitt het vuil mee naar boven nemen. Je wast dan als het ware met vuil op je washandschoen. Dit kan uiteraard krassen veroorzaken. Ook is het belangrijk dat je jouw wasemmer goed schoonhoudt. Het is eigenlijk niet de bedoeling dat je het vuil uitspoelt in dezelfde emmer als je jouw sopje in maakt. Wil jij weten hoe je jouw auto zonder krassen wast met de juiste methode? Check dan ons blog over de 2-emmer methode hieronder!

Auto droogdoek
#4 Magnet Towel

Magnet towel | Auto droogdoek


Hoe satisfying is het om heel je auto streeploos schoon te maken met één droogdoek. Ja, wij herkennen het! Gelukkig kan dit met de auto droogdoek van Detailrs. Deze hoogwaardige droogdoek voor je auto heeft dankzij zijn unieke ‘twisted loops’ weeftechniek en dikte van 1200 gsm een streeploos resultaat. Ook is de Magnet Towel 50 x 80 cm, ofwel super groot. Hierdoor kan je een groot oppervlak in één keer drogen! Hoe? Dat is heel simpel: leg de doek op het natte oppervlak en sleep de droogdoek over het natte oppervlak van je auto. Deze ‘magnetische’ doek neemt zo water mee en zorgt voor een droge auto die weer kan stralen!

Glasreiniger auto
#5 Fast Glass

Fastglass | Glasreiniger


Tot slot komen we aan bij een product, waarmee je echt die ‘Finishing Touch’ krijgt, namelijk de Fast Glass van Detailrs. Soms kan het hebben van vieze ruiten gevaarlijk zijn, vooral in de zomer. Denk maar eens aan die keren dat de zon net verkeerd viel en elke streep of vlek op je ruit het zicht verminderde. Gelukkig hebben wij een geavanceerde glasreiniger die speciaal ontworpen is voor een streeploos resultaat op je autoruiten. De glasreiniger van Detailrs is perfect geschikt voor zowel het interieur als exterieur, inclusief getinte ruiten.


Wat onze Fast Glass bijzonder maakt, is de ammoniakvrije formule, waardoor het gebruikt kan worden op alle glasoppervlakken (ook geblindeerde ramen) en geen schade geeft aan folies. Ben je benieuwd naar dit product? Lees dan even dit blog om er alles over te weten te komen!


Tip: Reinig de binnenkant van de voorruit regelmatig, omdat deze vaak wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld jouw adem of vervuilende stoffen die zich op het glas kunnen afzetten.

Conclusie


Als jij dus echt wilt opvallen met een stralende auto deze zomer zou ik het wel weten. Met deze 5 producten zit je wel goed deze zomer. Of het nu gaat om de diepe glans en langdurige bescherming van Ceramic Seal 2.0, de krachtige reiniging van PRP Wheels velgenreiniger, de snelle en streeploze werking van Fast Glass glasreiniger, de diepe reiniging van Ultra Shampoo, of het efficiënte drogen met de Magnet Towel, elk product is ontworpen om maximale resultaten met minimale inspanning te bieden. Wil je toch nog iets uitgebreider beginnen? Dan kan je altijd gaan voor ons ideale detailing pakket dat geschikt is voor iedereen, namelijk de BucketDeal.Stay clean en tot de volgende keer!

Leon van Detailrs

Producten uit de guide

Foto van Leon Verstraaten Eigenaar Detailrs

Leon Verstraaten (Founder)


Onze missie bij Detailrs is om detailing toegankelijk te maken, zodat iedereen weer dat trotse gevoel kan ervaren. Ik hoop dat je weer iets nieuws hebt geleerd met de Detailrs Academy en wens je veel succes. 

Mocht je nog vragen hebben, stuur ons gerust een berichtje naar  Hello@detailrs.nl