streeploos resultaat Ceramic Seal

Hoe breng je Ceramic Seal altijd streeploos aan?

Geschreven door: Leon Verstraaten

|

|

Tijd om te lezen 7 min

Het kan je weleens gebeuren… Je brengt Ceramic Seal aan op je auto, in de hoop op een vlekkeloos resultaat met een mooie glans, maar eindigt met frustrerende strepen op je lak. Waarschijnlijk heb je net iets verkeerds gedaan tijdens het aanbrengen van de seal. Wees niet ongerust, want je bent zeker niet de enige! Wij krijgen de laatste tijd steeds vaker de opmerking dat mensen door de verkeerde techniek een strepend resultaat krijgen. Het geheim achter een streeploze en gelijkmatige applicatie van de seal is dan ook de juiste techniek en manier van aanbrengen. Lees mee om te zien hoe de Ceramic Seal 2.0 je auto kan laten shinen en hoe je kunt genieten van een prachtige glans zonder strepen! 

Ceramic seal 2.0

Showroom glans binnen 10 minuten!


 • Biedt water- en vuilafstotende  bescherming.
 • Brengt de  diepe glans en kleur  terug.
 • Snel & streeploos in gebruik.
 • 12 Weken bescherming per behandeling.

Hoe breng je ceramic seal 2.0 streeploos aan?


Bij het aanbrengen van Ceramic Seal zijn er voornamelijk 3 redenen die de strepen kunnen veroorzaken. De situatie van de auto wanneer je Ceramic Seal aanbrengt is van groot belang, maar ook de hoeveelheid en het droogproces van de seal.


 • Situatie auto: Allereerst moet je auto natuurlijk helemaal schoon zijn. Op een auto die vettig en niet helemaal schoon is, kan het voor de seal lastig zijn om zich volledig te hechten aan de lak. Met de keramische coating van Ceramic Seal, bescherm je jouw auto tegen onder andere vuil. Het zou gek zijn als je deze beschermende laag aanbrengt op een auto die nog onder het vuil zit.

  Ook is een droge auto belangrijk. Als de auto namelijk nog nat is, verdunt het de seal. 
  Zorg dus dat je auto als voorbereiding goed is drooggemaakt met de magnet towel.

  Tot slot zorgt een koude auto voor een veel soepeler proces van aanbrengen. Bij de juiste temperatuur van het autopaneel, kan je Ceramic Seal rustig aanbrengen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat het te snel opdroogt.
  Vooral zwarte auto’s in de zon zijn een makkelijk doelwit voor de strepen van de seal. Zorg dus dat je wast in de schaduw!


 • Hoeveelheid Ceramic Seal: Je hoeft echt niet te zuinig te zijn met de seal. Als je te weinig hiervan gebruikt, kan de keramische coating niet goed zijn werk doen. 

  Daarentegen moet je ook juist niet te veel van het product gebruiken. Als je bijvoorbeeld te veel Ceramic seal gebruikt en het niet gelijkmatig verdeeld, zit er in de ene sectie van het paneel een dikkere laag dan op de andere. Dit zorgt natuurlijk ook voor strepen. Zometeen vertellen we je natuurlijk alles over hoe je de seal goed en gelijkmatig aanbrengt. 

 • Droogproces: De laatste oorzaak van strepen die vaak voorkomt is het te lang of te kort laten drogen van de spray sealant. De onjuiste droogtijd heeft verschillende gevolgen. Zo kan een te korte droogtijd ervoor zorgen dat de seal niet voldoende tijd heeft om zich te hechten aan het oppervlak. Terwijl het te lang laten drogen van de seal er juist voor kan zorgen dat het niet meer gemakkelijk te verspreiden is. Beide kunnen voor strepen zorgen.    Extra tip: Als je het echt goed wilt doen, is het ook nog verstandig om je auto uit de wind te houden tijdens het aanbrengen van de seal. Stel hij staat in de wind, kan het ervoor zorgen dat de spray die je op een bepaald paneel wilt aanbrengen, op een ander paneel terecht kan komen. Als je de gelegenheid hebt om dit binnen te doen, voorkom je ook nog overspray of verneveling.

De beste Detailproducten voor een streeploos resultaat

Spullen die je nodig hebt:

​Strepend resultaat op zwarte auto
Strepend resultaat op zwarte auto

Waarom 2 aparte doeken?


Waarschijnlijk kijk je naar de producten en denk je: “Huh, hoezo twee microvezel doeken? “. Dit is een goede truc die zorgt voor het beste resultaat met de perfecte glans. Het zit als volgt. Je brengt de Ceramic Seal aan met de All Purpose Towel. Deze microvezeldoek heeft kortere haartjes en is daarom perfect geschikt om de seal op de autolak aan te brengen. Hierna pak je de Buff Towel om de seal uit te wrijven. Deze heeft langere haren, dus is juist goed geschikt om alles uit te poetsen.


Als je Ceramic Seal met de Buff Towel aanbrengt is ook geen probleem, echter bestaat dan de kans dat veel van het product in de doek blijft zitten. De keramische coating heeft dan dus niet het optimale resultaat. De ene doek mag vochtig zijn met de seal en de andere moet droog zijn. Anders krijg je dat je aan het uitpoetsen bent en de vochtige doek strepen kan achter laten.

Wat is het verschil tussen lange en korte microvezel haren?

Het materiaal van de Buff - en APC Towels is allebei hetzelfde. Het bestaat namelijk uit 80% polyester en 20% polyamide. Alleen de haren zelf zijn anders. Het is dus belangrijk om te weten waarom je kortharige doeken zou willen gebruiken om de seal aan te brengen.


Kortharige doeken nemen minder vocht op, waardoor Ceramic Seal niet blijft zitten in de doek, maar het eenvoudiger wordt om het te verspreiden. Het verspreiden gaat hierdoor egaler en netter. 

Kort is dus makkelijker om aan te brengen, maar minder goed om uit te poetsen. De Buff towel heeft veel meer kleine dunne haren. Zo zit er meer frictie en wrijving op, waardoor je makkelijker met meer druk de seal kan uitpoetsen. De Buff Towel is echt om te buffen en eigenlijk niet om aan te brengen.


Voordelen APC Towels : Laagpolig (lage haartjes), minder kans krassen, minder frictie uitpoetsen gaat makkelijker.

Voordelen Buff towel: Veel kleine dunne haren, meer frictie en wrijving.

verschil microvezel haren
Verschil microvezel haren

Stap-voor-stap:

Hoe je een streeploze 
keramisch coating aanbrengtWat heb je nodig:

microvezel doeken
Benodigdheden: Ceramic Seal 2.0, Buff Towel, APC Towels

🚗 Stap 1: Goede voorbereiding


Zoals al vaker is gezegd, moet de situatie van de auto goed zijn voordat je begint met het aanbrengen van Ceramic Seal 2.0. Zorg dus dat je uit de zon werkt, je auto schoon, droog, en op de juiste temperatuur is. Met schoon bedoelen we een net gewassen auto, zodat er geen vettige resten op de autolak zitten. Oja, en blijf uit de wind ;).

🧼 Stap 2: Aanbrengen van Ceramic Seal 2.0


Nu is het tijd om onze geliefde Ceramic Seal aan te brengen. Spray 1-2 sprays op de autolak per sectie. Spray ook 2 volle sprays op de All Purpose Towel zelf. De doek mag goed vochtig zijn. Handig is om de APC Towel in 4 delen te vouwen, zodat je zo veel mogelijk met een schone kant kan werken.


Het inpoetsen van de Ceramic Seal doe je met circulerende bewegingen. Zo raak je namelijk alle kanten van de sectie.


Tip: Werk in secties. Normaal gesproken werk je per paneel, maar deze kunnen soms al zo groot zijn dat de seal al begint op te drogen voordat je hem überhaupt op heel het paneel hebt aangebracht. Pak bijvoorbeeld de motorkap en deel deze door 2. Werk per sectie opnieuw met de 2 doeken. 


Keramische coating aanbrengen
Ceramic Seal aanbrengen

💦 Stap 3: Uitwrijven met Buff towel


Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je per sectie deze stappen herhaalt. Voor één sectie heb je net dus Ceramic Seal aangebracht en is het nu tijd om deze uit te gaan buffen. Gebruik de Buff Towel om de seal gelijkmatig uit te wrijven. Zorg dat de tijd tussen het aanbrengen en uitwrijven niet te lang is.

Uitwrijven met microvezeldoek
Uitbuffen met de Bufftowel

Wat is het verschil tussen lange en korte microvezel haren?

Het materiaal van de Buff - en APC Towels is allebei hetzelfde. Het bestaat namelijk uit 80% polyester en 20% polyamide. Alleen de haren zelf zijn anders. Het is dus belangrijk om te weten waarom je kortharige doeken zou willen gebruiken om de seal aan te brengen.


Kortharige doeken nemen minder vocht op, waardoor Ceramic Seal niet blijft zitten in de doek, maar het eenvoudiger wordt om het te verspreiden. Het verspreiden gaat hierdoor egaler en netter. 

Conclusie


Door de verkeerde manier van aanbrengen kan het weleens gebeuren dat de Ceramic Seal 2.0 strepen achter laat. Vaak ligt het dan aan een vieze auto, een te warm oppervlak of een te dikke, slecht verspreide laag Ceramic Seal. Gelukkig is er een handige techniek om dit te voorkomen. Dit is het werken met twee microvezeldoeken, een met super korte haren om het aan te brengen en een met veel kleine dunne haren om het uit te spreiden. Als je deze manier toepast op elke sectie per paneel kan het niet mis gaan! Zelfs een zwarte auto net uit de zon krijg je hier niet mee klein. Wil jij ook genieten van een mooie glans en een beschermde auto? Test dan nu Ceramic Seal 2.0 en krijg jouw auto showroom ready in slechts 10 minuten!


Stay clean en tot de volgende keer!

Leon van DetailrsProducten uit de guide

Foto van Leon Verstraaten Eigenaar Detailrs

Leon Verstraaten (Founder)


Onze missie bij Detailrs is om detailing toegankelijk te maken, zodat iedereen weer dat trotse gevoel kan ervaren. Ik hoop dat je weer iets nieuws hebt geleerd met de Detailrs Academy en wens je veel succes. 

Mocht je nog vragen hebben, stuur ons gerust een berichtje naar  Hello@detailrs.nl