Ceramic Seal Vs Ceramic Shampoo: Wat is het Verschil?

Geschreven door: Leon Verstraaten

|

|

Tijd om te lezen 4 min

Hé daar, Detailrs! Een brandende vraag die vaak opduikt in onze gesprekken en e-mails is: wat onderscheidt Ceramic Shampoo nu echt van Ceramic Seal? Beide zijn ongetwijfeld topklasse producten voor je auto, ontworpen met de liefde en precisie die jullie van ons gewend zijn. Maar elk heeft zijn eigen speciale krachten en toepassingen. In deze blogpost gaan we dieper in op de unieke eigenschappen van elk product, zodat je een duidelijk beeld krijgt van hoe ze jouw auto op hun eigen manier beschermen en laten glanzen.Wat is Ceramic Shampoo?


Ceramic Shampoo is een shampoo die SiO2 (siliciumdioxide) of keramische bestanddelen bevat. Deze shampoos zijn specifiek ontworpen om niet alleen je voertuig te reinigen, maar ook om een beschermende laag achter te laten die voordelen biedt zoals een verbeterde waterafstoting (beading) en verhoogde glans. Het gebruik van ceramic shampoo kan de levensduur van bestaande beschermingen op een voertuig verlengen en ook extra bescherming bieden wanneer er geen coating op je lak zit.


Kenmerken en voordelen van Ceramic Shampoo:


Bescherming: Het belangrijkste voordeel is dat het een beschermende laag SiO2 achterlaat op het oppervlak van het voertuig, wat helpt bij het afstoten van water en vuil.


Verlengt de levensduur van coatings: Als je auto al behandeld is met ceramic seal, helpt Ceramic Shampoo om deze bescherming te behouden en de levensduur ervan te verlengen.


Verhoogde glans: Naast het reinigen biedt ceramic shampoo ook een verbeterde glans.


Gemakkelijk in gebruik: Net als gewone autoshampoos, is ceramic shampoo eenvoudig te gebruiken tijdens de normale wasbeurt.

Wat is Ceramic Seal?


Ceramic Seal is een beschermende sealant die wordt gebruikt om de buitenkant van voertuigen te beschermen. Het bevat siliciumdioxide (SiO2) die een harde, duurzame en waterafstotende laag op de lak vormen. Deze laag dient als een schild tegen verschillende externe factoren zoals water, vuil, UV-stralen, zout en andere verontreinigingen.


Kenmerken en voordelen van Ceramic Seal:


Duurzame bescherming: In vergelijking met traditionele waxen en sealants biedt Ceramic Seal een langdurigere bescherming van gemiddeld drie maanden.


Hydrofobe eigenschappen: De keramische componenten in de sealant creëren een oppervlak dat water en vuil actief afstoot, wat zorgt voon een beading-effect wanneer water het oppervlak raakt.


Bescherming tegen UV-stralen: Ceramic Seal biedt bescherming tegen schadelijke UV-stralen, die de lak van een voertuig kunnen doen vervagen of oxideren.


Chemische weerstand: Ceramic Seal biedt weerstand tegen verschillende chemische stoffen, zoals zure regen, vogelpoep en wegvervuiling, die anders de lak zouden kunnen beschadigen.


Verhoogde glans: Naast de beschermende eigenschappen zorgt Ceramic Seal vaak voor een diepere glans op het voertuigoppervlak.


Minder onderhoud: Dankzij de beschermende laag hecht vuil minder snel aan het oppervlak, waardoor het voertuig langer schoon blijft en makkelijker te wassen is.


Ceramic Seal

Het verschil tussen Ceramic Shampoo en Ceramic Seal


Het doel


Ceramic Seal is vooral bedoeld als een beschermende laag. Het voegt een duurzame glans toe en beschermt de auto tegen externe factoren.


Ceramic Shampoo is in de eerste plaats een reinigingsproduct, maar biedt ook bescherming door de toegevoegde keramische componenten.


Duurzaamheid


Ceramic Seal biedt langdurige bescherming, gemiddeld zo'n drie maanden.


Ceramic Shampoo biedt een tijdelijke bescherming, die na elke wasbeurt kan worden vernieuwd. Ceramic Shampoo biedt gemiddeld zes weken bescherming.


Toepassing


Ceramic Seal wordt aangebracht op een schone, droge auto. Zorg ervoor dat het oppervlak vet- en vuilvrij is voordat je begint.


Ceramic Shampoo is eenvoudiger in gebruik. Je gebruikt het net zoals je een gewone shampoo zou gebruiken tijdens het wassen van je auto.

Moet ik beide producten gebruiken?


Zowel Ceramic Seal als Ceramic Shampoo hebben hun eigen unieke voordelen en kunnen los van elkaar gebruikt worden. Als je op zoek bent naar een langdurige bescherming en een diepe glans, is Ceramic Seal waarschijnlijk de beste keuze voor jou. Maar als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om je auto schoon te maken terwijl je tegelijkertijd een beschermende laag aanbrengt, dan is Ceramic Shampoo wellicht meer jouw ding.


Het beste is dat je deze twee producten ook samen kunt gebruiken. Was je auto met Ceramic Shampoo voor een diepe reiniging en breng vervolgens Ceramic Seal aan voor een langdurige bescherming. De shampoo zal de beschermende laag niet aantasten, maar in plaats daarvan helpen om de levensduur van de Seal te verlengen. Op deze manier krijgt je auto het beste van beide werelden!

🧐 Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik Ceramic Shampoo combineer met Ceramic Seal?

Door beide producten te combineren, verlengt en versterkt je de werking, glans en levensduur van Ceramic Seal.

Wat maakt Ceramic Shampoo anders dan andere shampoos op de markt?

Het biedt zowel reiniging als bescherming, met een water- en vuilafstotend effect, en zorgt voor een diepe glans.

Wat maakt Ceramic Seal uniek in de markt?

Het biedt een combinatie van diepe glans, bescherming, en gebruiksgemak, die niet vaak samen in één product worden gevonden. Je hebt de bescherming van een coating, de prijs van een wax en het gemak van een quick detailer!

Conclusie


Als je begint met auto detailing, kan het wel eens lastig zijn om door alle producten en hun voordelen heen te zien. Of je nu geïnteresseerd bent in de grondige schoonmaakbeurt van Ceramic Shampoo of de duurzame bescherming van Ceramic Seal, beide hebben hun eigen unieke voordelen voor je voertuig. Misschien overweeg je wel om beide te gebruiken voor een optimaal resultaat. Wat je ook kiest, je auto zal je dankbaar zijn.Tot de volgende blog!

Leon van Detailrs

Producten uit de guide