Zo gebruik je Active Snowfoam voor een veilige pre-wash

Geschreven door: Leon Verstraaten

|

|

Tijd om te lezen 5 min

Het ziet er altijd heel satisfying uit, je auto volledig bedekt in het schuim! Ondanks dat het voor de lol ook leuk is om te doen, heeft het inspuiten van je auto met schuim uiteraard ook voordelen. Een snowfoam is ervoor bedoeld om hardnekkig vuil veilig van de auto te verwijderen vóór dat je deze daadwerkelijk gaat wassen. In detailers termen: de pre-wash fase. Als je daarna eenmaal begint met wassen is de kans op krassen en swirls een aanzienlijk stuk kleiner. De snowfoam breng je aan in met een zogenaamd ‘snowcanon’. Zoals altijd, heeft Detailrs zich weer geprobeerd te onderscheiden in de formule. Deze unieke geconcentreerde formule zorgt voor een optimale reiniging met een lagere mengverhouding. 


Wat is een snow foam en waarom gebruik je het?


Voordat je begint met wassen, moet je de auto natuurlijk wasklaar maken. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met of zonder snowcanon. Als je niet in het bezit bent van zo’n kanon, wees niet getreurd. Een goed alternatief is onze Dissolve pre-wash. Wil je toch lekker kliederen met schuim? Check deze tip!


Extra tip: Wil je niet te veel geld uitgeven aan een snowcanon, maar wel je auto spuiten met schuim? Dan is een foamsprayer een goed alternatief. Voor een stuk minder geld kan je alsnog hetzelfde resultaat behalen. Je pompt alleen handmatig de druk op de sprayer en spuit dan in etappes je auto in.


De foam lance mengt het snowfoam concentraat met water. Hieruit wordt een dik schuimend laagje gecreëerd dat op de auto wordt gespoten. Doordat je het schuim een tijdje laat intrekken, krijgt het de gelegenheid om het vuil los te weken. Hierna kan de auto met water afgespoten worden en zal een groot deel van het vuil verwijderd zijn voordat er überhaupt een washmitt of spons aan te pas is gekomen. In deze pre-wash fase wordt ongeveer 80% van het hardnekkig vuil verwijderd door het spuiten van de SnowFoam op de auto.


Vind je dit interessant en wil je meer weten over hoe Detailrs hun Active Snowfoam heeft ontwikkeld? Klik dan op de deep dive hieronder:

Wat maakt de active Snow-foam van Detailrs anders? 🤔

In een markt die wordt overspoeld door pH-neutrale snowfoams, vaak gepromoot als veilig voor wax en sealants, heeft Detailrs er bewust voor gekozen voor een licht alkalische formule. Uitgebreide tests toonden aan dat onze formule niet alleen effectiever is, maar ook veiliger voor wax, sealants en coatings dan de gangbare pH-neutrale alternatieven.

Veel pH-neutrale snowfoams op de markt verliezen hun reinigingskracht en moeten daarom krachtige ontvetters toevoegen, wat ironisch genoeg schadelijker kan zijn dan licht alkalische snowfoams.


Deze trend naar pH-neutraal wordt vaak gedreven door marketing en hype, terwijl deze producten vaak tekortschieten in termen van reinigingskracht, met name bij zwaar vuil.

Onze licht alkalische snow foam is krachtig, veilig voor de wax, hoogschuimend en uiterst geconcentreerd, wat resulteert in zichtbare resultaten na het afspoelen met een hogedrukreiniger, waarbij al 90% van het vuil contactloos wordt verwijderd.

Kenmerken en Voordelen


  • Veilig en effectief: Active Snowfoam biedt een krachtige reinigingsactie zonder de beschermende lagen van je voertuig te beschadigen.

  • Geconcentreerd: Deze snowfoam is 4x geconcentreerder dan andere producten op de markt, met een mengverhouding van 1/20.

  • Efficiëntie: Met één fles Active Snowfoam kun je 20 wasbeurten uitvoeren, wat 10 wasbeurten meer is dan een gemiddelde 1-liter snowfoam.

  • Veelzijdig: Kan worden gebruikt in een foam sprayer voor gemakkelijke toepassing.

  • Winterbestendig: Bijzonder effectief tegen roadfilm, zout en hardnekkige insecten.

  • Dik Schuim: Hecht zich goed aan het oppervlak voor een optimale inwerktijd.
Snowcanon & Snow sprayer
Benodigdheden stappenplan

Stap-voor-stap:

Hoe schuim je jouw auto in met Active Snowfoam?

Voordat je jouw auto grondig kan wassen, is het belangrijk dat je van te voren een 'pre-wash' doet. Dit kan natuurlijk het beste met onze Active SnoawFoam! Hoe doe je dit? Lees mee: 


Wat heb je nodig?

  1. Active SnowFoam
  2. Foamcanon / Foamspray
  3.  Hogedrukreiniger
Schematische weergae Snowfoam
Snowfoam mix ratios

Stap 1: Mix de snowfoam🪣


Active snowfoam is zeer geconcentreerd en dient daarom verdund te worden met (warm) water om te voorkomen dat het te sterk is voor gebruik.

Voor Snowfoam cannons adviseren wij een mengverhouding van 
- 1:20 Voor Licht/middelmatig vuil. 
- 1:10 Voor hardnekkig vuil.


Voorbeeld: Stel, je hebt een snowfoam cannon met een totale capaciteit van 1 liter en je wilt snowfoam aanmaken met een verhouding van 1:20

Dan heb je 1/20 deel snowfoam nodig.
 
Dit betekent:

Voor elke liter capaciteit (1.000 ml), 
heb je 50 ml snowfoam nodig 
(1.000 ml / 20 = 50 ml snowfoam).


Pro tip: Gebruik indien mogelijk warm water. Dit helpt om een betere schuimconsistentie te bereiken en verbetert het vermogen van het schuim om vetten, oliën en ander vuil op te lossen.


Snowfoam in snow canon
Vul Snowfoam in canon / sprayer

Stap 2: Sprayen maar!🔫


Nu is het tijd om de Active SnowFoam aan te brengen. Begin bij het dak van het voertuig en werk vanuit hier in secties naar beneden. Zorg ervoor dat je een gelijkmatige laag schuim over het hele voertuig aanbrengt, dit gaat namelijk best vaak fout. Sommige mensen geven de voorkeur aan het kruislings aanbrengen voor maximale dekking.


Extra Tip: Spoel voordat je met het schuim gaat sprayen eerst je auto af met water om het losse vuil en zand te verwijderen.Aanbrengen Snowfoam
Spuit in rechte banen en start bij het dak.

Stap 3: Laat de Snowfoam inwerken♾️


Nu heel de auto mooi in het witte schuim staat, is het tijd om de Active SnowFoam in te laten trekken. Laat het schuim ongeveer 2 tot 5 minuten inwerken. Dit is nodig, zodat het vuil kan weken in het schuim. Zo gaat het er straks lekker soepel af.

Waarschuwing: Zorg ervoor dat de auto en het schuim tijdens het inwerken niet in direct zonlicht staan. Het mag namelijk niet opdrogen. Het beste is dus om de foam op een koel oppervlak aan te brengen. Je auto in de schaduw zetten kan soms onvoldoende zijn. De auto kan dan nog steeds heet zijn. 

Snowfoam trekt in
Snowfoam trekt in

Stap 4: Grondig afspoelen💦


Gebruik voor deze stap je hogedrukreiniger. Spoel hiermee al het schuim en losgeweekt vuil van je voertuig af. Uiteraard begin je weer bovenaan en werk je vanuit hier naar beneden, zodat je alle resten verwijdert. Belangrijk is om dubbel te checken en goed na te gaan of alle schuimresten zijn verwijderd. Vooral in de spelen en onder de bumpers kan schuim zich makkelijk ophopen.

Water afspuiten
Spuit voertuig grondig af

En nu?! De pre-wash fase is nu klaar. Al het hardnekkige vuil heeft zich geweekt in het schuim en is verwijderd van het voertuig. Daarom is het tijd om de auto nu een grondige wasbeurt te geven. De lak is nu voor ongeveer 80% vrij van het hardnekkige vuil, dus de kans op krassen en swirls is veel kleiner dan voorheen. Wil je echt zeker zijn van je zaak en zoveel mogelijk krassen voorkomen? Gebruik dan de 2-emmer methode voor zo veel mogelijk veiligheid!

Conclusie


Zoals wellicht wel duidelijk is geworden, is een pre-wash een essentieel onderdeel voordat je jouw auto daadwerkelijk kan wassen. En hoe doe je dat nu het beste? Met snow-foam natuurlijk! Je spuit je auto vol schuim en zorgt dat alle onderdelen bedekt zijn. Het hardnekkige vuil zal zich weken in het schuim, zodat het na een paar minuten vloeiend van je auto afgaat. Snowfoam is dus niet zomaar een extra stap in het wasproces, het is een cruciaal onderdeel dat de kans op krassen en swirls vermindert. Wil jij je auto in topconditie blijven houden, vergeet dan zeker niet om onze Active SnowFoam te testen ;).


Team Detailrs wenst jullie succes en tot de volgende keer!


Leon verstraaten (Detailrs) 

Producten uit de guide

Foto van Leon Verstraaten Eigenaar Detailrs

Leon Verstraaten (Founder)


Onze missie bij Detailrs is om detailing toegankelijk te maken, zodat iedereen weer dat trotse gevoel kan ervaren. Ik hoop dat je weer iets nieuws hebt geleerd met de Detailrs Academy en wens je veel succes. 

Mocht je nog vragen hebben, stuur ons gerust een berichtje naar  Hello@detailrs.nl