Auto bekleding reiniger Detailrs

Stoelen weer schoon met Detailrs bekledingreiniger

Geschreven door: Leon Verstraaten

|

|

Tijd om te lezen 6 min

Het lijkt wel het einde van de wereld… Herinner je je die keer nog dat je met vrienden door de McDrive ging en eentje liet zijn burger op jouw vloerkleed in je auto vallen? Of misschien was het die ene keer dat je gehaast je koffie omstootte toen je te laat was voor werk? Hoe dan ook, momenten als deze kunnen zorgen voor ongewenste vlekken in de bekleding van je auto.


We hebben allemaal weleens te maken gehad met de struggle van het schoonmaken van autobekleding. Het lijkt soms alsof vuil en vlekken zich verstoppen in elke vezel, waardoor het een echte klus wordt om ze te verwijderen. Gelukkig zouden wij Detailrs niet zijn als we hier de perfecte oplossing voor hebben gevonden. Met onze Fabric / Carpet Cleaner krijg je geurtjes, vlekken en andere onzuiverheden makkelijk uit textiele oppervlakken. Ben jij benieuwd? Check deze blog! 

Fabric / Carpet Cleaner


Een krachtige textiel reiniger, veilig voor alle soorten textiel zoals stoelbekleding, automatten en ook cabriodaken.


 • Verwijdert vlekken en geurtjes.
 • Veilig voor alle soorten textiel.
 • Foaming+ Formule

Waarom gebruik je een bekleding reiniger in je auto?


Bij de meeste mensen is het vanzelfsprekend dat ze het exterieur van hun auto regelmatig bijhouden. Echter wordt het interieur vaak vergeten. Dit is zonde, want het interieur is minstens net zo belangrijk als het exterieur. Vooral met een stoffen bekleding waar makkelijk vlekken, onzuiverheden etc. in komen. Zo is het regelmatig reinigen van de bekleding van je auto (met een geschikte bekledingreiniger) essentieel voor het behouden van een schone en frisse uitstraling van het interieur. Je auto bekleding regelmatig reinigen zorgt onder anderen voor:


 • Minder vuil en vlekken: Textiele bekleding is makkelijk vatbaar voor vuil en vlekken. Dit is ook niet heel gek, aangezien dagelijkse activiteiten dit al makkelijk kunnen veroorzaken. Denk dan aan het in- en uitstappen van de auto, morsen van eten en drinken, je huisdier meenemen etc. Dagelijkse activiteiten kunnen dus al makkelijk vlekken veroorzaken. Daarom is het belangrijk om regelmatig het textiel schoon te maken.

 • Behoud van kwaliteit: Als je te lang wacht met het schoonmaken van het stof in je auto, kan het zo zijn dat het vuil en de vlekken diep in de vezels van de bekleding trekken en deze kan beschadigen. Dit zorgt dan weer voor het versnellen van de slijtage van het stof. Iets wat natuurlijk niemand wilt. Het interieur blijft dus niet alleen langer een mooie uitstraling hebben als je het regelmatig reinigt, het verlengt ook nog eens de levensduur. Vooral dit is belangrijk als je de waarde van je auto wilt behouden. 

 • Frisse geuren: Na een tijdje kunnen er onaangename geuren ontstaan in de auto. Dit is een gevolg van het geknoeide eten, huisdieren die in de auto hebben gezeten of dergelijke. Een goede bekleding reiniger, zoals de Fabric / Carpet Cleaner zorgt niet alleen dat het vuil en de vlekken in je bekleding worden verwijderd. Het helpt ook bij het neutraliseren van deze geuren en het achterlaten van een frisse geur in je auto. Zo kunnen al je passagiers gelukkig weer gerust bij je in de auto zitten!

   
schone stoffen autostoelen
schoon / gezonde autostoelen

Hoe werkt een auto bekledingreiniger?


Hoe komt het dat een zogenaamde auto bekleding reiniger zomaar vlekken uit het stof krijgt? Dat zit als volgt: De vlekken die regelmatig in autobekleding voorkomen, bestaan voornamelijk uit vet- en eiwitvlekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vetvlekken afkomstig van eten, drinken en lichaamsvochten. Met normale schoonmaakmiddelen is het niet te doen om deze vlekken uit je interieur te krijgen. Gelukkig is de formule van onze eigen Fabric / Carpet Cleaner net voorzien van dat ene middel dat al deze vlekken en bacteriën aan kan. Er zitten namelijk enzymen in ons schoonmaakmiddel: effectief, duurzaam en veilig!

Wat zijn enzymen?🤔

Enzymen zijn ook wel niet-levende proteïnen (eiwitten) die onmiddellijk worden geactiveerd zodra deze met lauw of warm water in contact komen. Enzymen knippen als het ware de vervuiling in kleine stukjes. Ze katalyseren organische stoffen. Hierdoor zullen vetmoleculen verdwijnen en zullen er enkel nog organische stoffen over blijven. Daarom zijn enzymatische reinigingsproducten zeer efficiënt in meubelreiniging. Ook omdat de enzymen als natuurlijk materiaal geen negatieve invloed hebben op machines en materiaal.

Daarnaast laten de meeste normale reinigers vaak vettige olieresten achter. Dat is bij een Bekleding reiniger absoluut een 'No-Go'! Tapijt en bekleding reinigers zijn daarom voorzien van een bepaald middel dat wanneer het droog wordt, verandert in een soort stof / poeder I.P.V een olielaag. Veel beter voor je autostoelen dus! Tot slot zorgen de autobekleding reinigers er ook weer voor dat je auto weer fris ruikt. Deze geur blijft lekker hangen, ook als je de reiniger al hebt afgenomen!


Feitje: Wist je dat onze Fabric / Carpet Cleaner een extra schuimende formule heeft, waardoor de werking wordt geoptimaliseerd. Daarnaast is het ondanks het schuimende effect nog steeds veilig voor alle stoffen. Zelfs perfect voor cabriodaken!

Horse brush auto
Schuimende formule

Stap-voor-stap:

Stoffen autobekleding schoonmakenauto bekledingreiniger
Benodigdheden: Fabric / Carpet Cleaner, Horse Brush, All Purpose Towel

🚗 Stap 1: Inspecteren & Stofzuigen van autostoelen


Begin met het stofzuigen van je autostoelen om los vuil, stof, kruimels en zand van de bekleding te verwijderen. Als er namelijk nog hardnekkig vuil op de stoel licht als je gaat schrobben met de bekleding reiniger, kan dit krassen veroorzaken.


Extra tip: Zorg dat als je jouw stoffe autobekleding gaat schoonmaken, je in een open en goed geventileerde ruimte zit. Het liefst in de zon met de ramen open. Zo kunnen de stoelen snel drogen nadat je de reiniger hebt aangebracht. Als het niet kan drogen en lang vochtig blijft, kan de vlek net als een wond gaan uitlopen. Je wil dus juist dat die snel opdroogt. Stoelverwarming is ook een goede oplossing. 

Stofzuigen auto
Voorbereidend stofzuigen

🔫 Stap 2: Aanbrengen bekledingreiniger


Nu is het tijd om de Fabric Cleaner aan te brengen op de vlek die je wilt behandelen. Spray de reiniger op het textiel van je stoelen. Wees niet bang om een royale hoeveelheid van de reiniger te gebruiken. Het is belangrijk dat de vlek goed vochtig is om deze te behandelen.


Tip: Om kleine vlekjes makkelijk te kunnen verwijderen helpt het om van dichtbij te sprayen. De reiniger komt zo ook alleen op het plekje wat je wilt behandelen. Zo’n klein plekje is ook goed om mee te beginnen om een keer te testen. 


Bekleding reiniger aanbrengen auto
Aanbrengen bekleding reiniger auto

💦 Stap 3: Inwerken met borstel


Werk het middel in met een zachte borstel, zoals onze Horse Brush. Te harden haren kunnen het textiel van de auto beschadigen.


auto bekledingreiniger inwerken
Inwerken van de reiniger

Stap 4: Afnemen met een microvezel doek


Neem het oppervlak af met een zachte microvezel doek. Zorg dat de vlek niet te lang vochtig blijft en snel opdroogt.


Tip: Het is een goede keuze om het reinigingsmiddel af te nemen met een licht vochtige doek. Dit zorgt ervoor dat het reinigingsmiddel er makkelijker af gaat. 

autostoelen drogen
Afdrogen Carpet Cleaner

Tips & Tricks


 • Begin met droog reinigen : Voordat je reinigingsproducten gebruikt, is het essentieel om los vuil en stof van het interieur te verwijderen. Dit minimaliseert de kans op het verspreiden van vuil tijdens het reinigingsproces. Een stofzuiger met de juiste hulpstukken is hierbij handig.

 • Identificeer de vlekken : Inspecteer het interieur grondig om eventuele vlekken, plekken of gebieden te identificeren die extra aandacht nodig hebben tijdens het reinigen. Het kennen van de aard van de vlek kan helpen bij het kiezen van het juiste reinigingsproduct.

 • Werk methodisch: Verdeel het interieur in kleine secties en werk methodisch. Begin bijvoorbeeld van boven naar beneden en van links naar rechts. Dit zorgt voor een grondige reiniging en voorkomt dat vuil wordt verspreid naar reeds gereinigde gebieden.

 • Gebruik de juiste technieken : Gebruik zachte borstels, microvezeldoeken of sponzen om het reinigingsproduct voorzichtig in het interieur te schrobben. Vermijd agressief schrobben om schade aan oppervlakken te voorkomen.

 • Veeg overtollig reinigingsproduct af : Nadat je een reinigingsproduct hebt aangebracht en vlekken hebt behandeld, gebruik je een schone, vochtige microvezeldoek om overtollig reinigingsproduct af te vegen. Dit helpt bij het verwijderen van vuil en laat het interieur glanzen.

Schone auto bekleding
Voor / na autobekleding

Conclusie


Maak jij vaak vlekken? Wees niet getreurd, want met de juiste kennis en de juiste producten kom je een heel eind met het verwijderen van deze. Detailrs Fabric / Carpet Cleaner biedt niet alleen een effectieve oplossing voor het verwijderen van vlekken en geuren, maar verlengt ook de levensduur van je bekleding. Het is namelijk een reinigingsmiddel dat mede bestaat uit enzymen. Perfect om vettige vlekken te verwijderen! Natuurlijk moet je dan wel regelmatig je stoffen autobekleding verzorgen. Zelfs dan, na de meest onverwachte ongelukjes, kun je ervoor zorgen dat je auto er altijd fris en uitnodigend uit blijft zien. Dus waar wacht je nog op? 


Stay clean en tot de volgende keer!

Leon van DetailrsProducten uit de guide

Foto van Leon Verstraaten Eigenaar Detailrs

Leon Verstraaten (Founder)


Onze missie bij Detailrs is om detailing toegankelijk te maken, zodat iedereen weer dat trotse gevoel kan ervaren. Ik hoop dat je weer iets nieuws hebt geleerd met de Detailrs Academy en wens je veel succes. 

Mocht je nog vragen hebben, stuur ons gerust een berichtje naar  Hello@detailrs.nl