Bumpers zwart maken

Maak je Doffe Bumper Weer Zwart - De Complete Pro Guide

Geschreven door: Leon Verstraaten

|

|

Tijd om te lezen 4 min

Een grijze, doffe bumper kan je auto een verwaarloosde uitstraling geven. Dit kan vooral frustrerend zijn als de rest van je auto er glanzend en goed onderhouden uitziet. Maar hoe krijg je die bumper zwart en glanzend?


In deze pro guide vertellen we de geheimen achter het gebruik van RVP Protect, van bumper tot bumper! Zo geef je je auto die showroom finish terug.Waarom worden bumpers grijs?


Bumpers, die vaak het meest in contact komen met de elementen, zijn enorm vatbaar voor slijtage en verkleuring. Naast blootstelling aan zonlicht, vuil en stof, kunnen ook chemicaliën van de weg, zoals zout en olie, bijdragen aan de versnelde veroudering van je bumper. Het constante bombardement van deze factoren kan de moleculaire structuur van het plastic en rubber aantasten, waardoor ze hun elasticiteit en kleur verliezen.


Bovendien, wanneer auto's worden geparkeerd op open terreinen zonder bescherming tegen de zon, versnelt het UV-licht het oxidatieproces van de bumpers en banden. Dit oxidatieproces breekt de essentiële oliën in het plastic en rubber af, wat zorgt voor het grijze, doffe uiterlijk dat we vaak op oudere voertuigen zien. Als dit niet wordt aangepakt kan het materiaal broos worden en uiteindelijk barsten of scheuren.


Ondanks dat bumpers na verloop van tijd onvermijdelijk slijten, zijn er oplossingen om deze slijtage te beperken. RVP Protect is speciaal ontwikkeld om dit probleem aan te pakken. Deze formule is niet alleen ontworpen om de kleur van je bumper te herstellen, maar ook om een beschermende barrière te bieden tegen toekomstige schade. Zonder deze bescherming kan de bumper snel weer terugkeren naar zijn doffe, grijze staat.

Bumper zwart maken
50/50 Vergelijking met RVP Protect

Stap-voor-stap:

Bumper zwart maken met RVP Protect


Hier volgt een stapsgewijze handleiding voor het zwart maken van je bumper met RVP Protect:


🧼 Stap 1: Voorbereiding


Een goed begin is het halve werk! Voor een optimaal resultaat met RVP Protect om je bumper zwart te maken, is een grondige voorbereiding cruciaal. Een schoon en vetvrij oppervlak zorgt voor een betere hechting van de dressing, waardoor je bumper langer beschermd blijft.


Vuil verwijderen: Begin met het aanbrengen van een effectieve reiniger zoals Dissolve Pre-wash. Dit product helpt bij het verwijderen van vuil, vet en oude dressingresten. Spray het direct op de bumper en wrijf het in met een microvezeldoek. Voor hardnekkige vlekken kun je een borstel gebruiken.


Drogen: Zorg ervoor dat de bumper volledig droog is voordat je verder gaat naar de volgende stap.

Oppervlak schoonmaken met Dissolve Pre-wash.
Oppervlak schoonmaken met Dissolve Pre-wash.

🔧 Stap 2: Maak je Bumper Zwart als Nieuw!


Nu het leuke deel: je bumper zwart maken door de dressing aan te brengen.
 

Dressing aanbrengen: Geef de fles RVP Protect een goede schudbeurt om te zorgen dat alle ingrediënten optimaal gemengd zijn. Neem een kleine hoeveelheid van de crème op een applicator, spons of doek. Breng de dressing met cirkelvormige bewegingen gelijkmatig aan over de gehele bumper.


Inwerken: Laat de dressing vervolgens 3-5 minuten zijn werk doen en laat het goed intrekken.
 

Bumper zwart maken
Rvp protect aanbrengen met een applicator.

🌟 Stap 3: Afwerking


RVP Protect verwijderen: Nadat RVP Protect 3-5 minuten heeft ingetrokken, veeg je vervolgens de overtollige dressing voorzichtig weg met een schone microvezeldoek.


Mocht er per ongeluk wat dressing op de lak terecht zijn gekomen, geen nood! Gebruik Ceramic Seal om het gemakkelijk weg te nemen.


Let op! Is je bumper nog niet zo zwart als je had gehoopt? Geef het nog een kans! Wacht 5-10 minuten en breng een extra laag RVP Protect aan voor een nog diepere, rijke zwarte tint.

 

Bumper zwart maken
50/50 Vergelijking met RVP Protect

Tips voor het behoud van je bumper


Het regelmatig onderhouden van je bumper is essentieel om de levensduur te verlengen en de kleur te behouden. Zelfs na het aanbrengen van RVP Protect, is het slim om je bumper elke paar maanden opnieuw te behandelen, vooral na zware regen of blootstelling aan intens zonlicht. Dit helpt niet alleen om je bumper zwart te houden, maar beschermt ook tegen krassen en andere beschadigingen. Naast het gebruik van RVP Protect, zijn er enkele gewoonten die je kunt aanleren om je bumper in topconditie te houden:


Parkeer in de schaduw: Waar mogelijk, probeer je auto te parkeren op een plek waar hij beschermd is tegen direct zonlicht. Dit kan de schadelijke effecten van UV-straling verminderen.


Was je auto regelmatig: Door je auto regelmatig te wassen, verwijder je schadelijke stoffen zoals zout, olie en vuil die kunnen zorgen voor de verkleuring van je bumper.

 

🧐 Veelgestelde vragen

Kan RVP ook op banden of raamlijsten worden aangebracht?

Absoluut! RVP is geschikt voor alle soorten plastic, vinyl en rubber. Je hebt dus maar één product nodig voor je hele auto.

Is RVP Protect geschikt voor onderdelen onder de motorkap?

Zeker weten! RVP Protect is perfect voor rubberen, plastic, en vinyl onderdelen onder de motorkap.

Hoe lang blijft RVP Protect zitten?

Over het algemeen blijft RVP Protect 1-3 maanden zitten. Dit is afhankelijk van factoren zoals het weer en of het oppervlak goed gereinigd is voor het aanbrengen.

Conclusie


Met RVP Protect is je bumper zwart maken eenvoudig en effectief. Door regelmatig onderhoud en het volgen van deze stappen, zorg je ervoor dat je auto er altijd op zijn best uitziet. Investeer in de juiste producten en technieken, en je bumper zal je dankbaar zijn!Tot de volgende keer!

Leon van Detailrs

 

Producten uit de guide