Zo maak jij je auto leder weer schoon en mat met onze lederreiniger - Pro guide

Geschreven door: Leon Verstraaten

|

|

Tijd om te lezen 6 min

Veel mensen kennen het, net dat extra stukje dat luxe toevoegt aan je interieur. Lederen bekleding in auto’s brengt een stukje elegantie en comfort met zich mee. Helaas is leer niet eeuwig houdbaar en zal het dus onderhouden moeten worden. Door het dagelijks gebruik en de blootstelling aan zonlicht, vuil en vloeistoffen, kan het leder na verloop van tijd vuil worden en/of beschadigd raken. Daarom is het van groot belang om ook het leder in je auto zo nu en dan een goede onderhoudsbeurt te geven. En met welk product doe je dat nu beter dan de Leather Foam Cleaner van Detailrs? 


Waarom is het nodig een lederreiniger in je auto te gebruiken?


Om het lederen interieur van je auto in topconditie te houden, is een hoogwaardige lederreiniger essentieel. Deze reiniger draagt bij aan het behoud van de kwaliteit en uitstraling van de lederen oppervlakken in je auto. Door regelmatig gebruik te maken van een lederreiniger, verleng je de levensduur van het leer, blijft het langer in goede staat en behoudt het zijn prachtige matte uitstraling.


Kortom, je verlengt de levensduur van je auto-leer. Natuurlijk is dit niet de enige reden om een lederreiniger in je auto te gebruiken. Het helpt ook met:


 • Verwijderen van vervuiling: De lederen oppervlakken kunnen vuil, stof, vet, lichaamsolie en andere vervuilingen verzamelen. Dit kan de uitstraling van het leder verminderen. Een lederreiniger is speciaal ontwikkeld om deze vervuilingen effectief te verwijderen. Zometeen zal er meer op de formule en de werking hiervan worden ingegaan. 
 • Behoud van je matte uitstraling: Schoon en gezond leer hoort een matte uitstraling te hebben. Als leer glanzend lijkt, kan dit een teken zijn van olieresten of andere vervuilingen die achtergebleven zijn. 

 • Verwijderen van vlekken: Als je vaak autorijdt is het bijna niet te vermijden. Vlekken en verkleuringen als gevolg van geknoeid drinken, eten, cosmetica etc. Met een goede lederreiniger kan je deze vlekken en verkleuringen voorzichtig verwijderen zonder dat je het leer beschadigt. Door de extra conditioner die bij onze Leather Cleaner zit, blijft je leer gezond, schoon en gehydrateerd.

Tip: Detailrs adviseert om het leer van je auto minimaal eens per maand te reinigen. Zo blijft het leder schoon, gezond en gehydrateerd.

Before after Leather Foamcleaner
Voor / na behandeling Leather Foamcleaner

Wat is de Leather Foam Cleaner?


Bij Detailrs hebben we gewerkt aan de ontwikkeling van een unieke schuimreiniger voor leer.

Onze lederreiniger is gebaseerd op een krachtige formule die wordt geleverd in een foamdispenser, speciaal ontworpen voor het reinigen en onderhouden van lederen oppervlakken.

In tegenstelling tot sprayproducten bestaat onze lederreiniger uit schuim. Hierdoor blijft er geen vocht achter tussen de naden, wat vaak wel het geval is bij sprayvarianten. Minder vocht is beter voor leer. Bovendien bevat onze formule een lederconditioner om het leer te voeden en te beschermen.

Wil je meer weten over hoe wij onze Leather Foam Cleaner hebben ontworpen? Ontdek het hieronder!

📝 Het verhaal: Hoe hebben we het ontwikkeld?

Onze zoektocht naar de perfecte lederreiniger begon met het kritisch onderzoeken van bestaande producten.


We ontdekten dat veel lederreinigers te agressief waren, wat het risico op leerbeschadiging vergrootte. Daarnaast is de kans dat vocht ophoopt bij een spraybaar product groot wat kan zorgen voor schade bij de naden.Daarom kozen we voor een innovatieve aanpak met een unieke foamdispenser.


Deze keuze is gebaseerd op de overtuiging dat een schuimende formule de optimale manier is om leer grondig en veilig te reinigen. In tegenstelling tot vloeibare reinigingsmiddelen verdeelt het schuim zich gelijkmatig over het oppervlak, dringt diep door in de textuur van het leer maar blijft niet hangen tussen de naden, wat bij een vloeibare reiniger wel het geval kan zijn.

Wat doet onze lederreiniger? 


 • Geeft krachtige reiniging: De schuimende substantie die onze leerreiniger heeft, zorgt voor een diepe reiniging van het leer. Vervuilingen, zoals olie & vet worden top verwijderd zonder dat het leer van je auto wordt beschadigd. 

 • Voeden en beschermen: Naast het krachtig reinigen, voedt onze Foam Cleaner het leer van je auto ook om deze lekker zacht en soepel te houden. Daarbij biedt het ook een beschermende laag die het leer gezond houdt en bij het voorkomen van schade en vroegtijdige slijtage.

 • Beschermd tegen tegen UV-stralen: UV-stralen kunnen leiden tot verkleuring en vroegtijdige veroudering van het leer in je auto. Onze auto leder reiniger beschermt tegen deze problemen. 


Extra vraag: Is het noodzakelijk om een conditioner aan te brengen na gebruik? 

Gelukkig is het in de meeste gevallen niet nodig om nog een extra conditioner aan te brengen, vooral niet bij nieuwere auto’s. Het nieuwere leder is vaak al voorzien van dezelfde aspecten die een conditioner geeft. Voor oudere auto’s of versleten leer kan het wel degelijk bijdragen aan de levensduur en gezondheid van het leer. Het ligt er dus een beetje aan hoe oud je auto is. Gelukkig zit in de Leather Foam Cleaner van Detailrs een conditioner ingebouwd, altijd goed dus!

Schoon auto leder
Benodigdheden stappenplan

Stap-voor-stap:

Je auto leder reinigen!

Weet jij ook niet waar je moet beginnen? Lees stap voor stap hoe makkelijk het kan zijn!


Wat heb je nodig?


 1. Leather Foam Cleaner
 2. Horse Brush
 3. All Purpose Towel
 4. Stofzuiger

🚗 Stap 1: Stofzuigen auto Leder


Begin uiteraard eerst met het stofzuigen van de lederen oppervlakken om loszittend vuil en stof te verwijderen. Zorg dat je goed alle kieren een plooien bereikt. Daar blijft namelijk het meeste vuil in vast zitten.


Auto Interieur stofzuigen
Auto interieur stofzuigen

🐴 Stap 2: Lederreiniger aanbrengen op de Horse brush


Pak de Leather Foam Cleaner en de Horse Brush erbij. Pomp de Leather Foam Cleaner 2x op een zachte borstel, zoals de Horse Brush. Zodra dit gedaan is, is het product ready om uitgesmeerd te worden. 

Aanbrengen lederreingier
Aanbrengen Leather Foamcleaner

⌛Stap 3: Foamcleaner inwerken


Werk het product in ronde bewegingen in het leer. Oefen hierbij een lichte/middelmatige druk uit. Als je heel het leder op deze manier hebt ingewerkt, kan je daarna het product voor 30 seconden laten intrekken. 

Leerreiniger auto
Inwerken Leather Foamcleaner

💦Stap 4: Schoonmaken met een microvezeldoek


Nu de Foam Cleaner zijn werk heeft kunnen doen, is het tijd om deze weer van het oppervlak af te halen. Pak een schone en nieuwe microvezeldoek en gebruik deze om de restanten van de reiniger te verwijderen.

Microvezel doek
Afdrogen met microvezeldoek

Resultaat


Na deze stappen uitgevoerd te hebben, kan je weer genieten van een perfect schoon en mat leer. Met de bijgevoegde leder conditioner is het leer weer gevoed en gehydrateerd. Perfect om weer van alle luxe te genieten!

Microvezel doek
50/50 resultaat na leatherfoamcleaner

Extra Tips & Tricks • Gebruik de juiste accessoires: Kies een goede borstel uit, hiermee wordt een borstel met zachte en niet schurende haren bedoeld.

 • Voorkom te veel vocht: Zorg dat je niet te veel water of Foam Cleaner gebruikt tijdens het reinigen van de lederen oppervlakken. Het kan zo zijn dat overmatig vocht schade kan veroorzaken en de droogtijd veel kan verlengen.

 • Gebruik microvezeldoeken: Het is belangrijk om altijd schone en zachte microvezel doeken te gebruiken om het leer af te vegen en het overige vocht en vuil te absorberen.


  Weetje: De Leather Foam Cleaner van Detailrs komt met een heerlijk fris geurtje…

Conclusie


Om je leder luxe, gezond en mat te houden is het belangrijk om deze regelmatig te reinigen. Met onze speciaal voor jullie ontworpen Leather Foam Cleaner is het super makkelijk om vuil, vlekken en beschadigingen te verwijderen. Door de extra conditioner en schuimtextuur die is toegevoegd aan de formule, blijft het leer gevoed, gehydrateerd en gezond. Als je zorgt dat je ongeveer eens per maand je leder reinigt, moet het allemaal goed komen. Oja, een laatste tip! Volgende keer geen McDonald's🍟 meer eten en drinken boven dat mooie matte leer in je auto😉.


Team Detailrs wenst jullie succes en tot de volgende keer!


Leon verstraaten (Detailrs)  

Producten uit de guide

Foto van Leon Verstraaten Eigenaar Detailrs

Leon Verstraaten (Founder)


Onze missie bij Detailrs is om detailing toegankelijk te maken, zodat iedereen weer dat trotse gevoel kan ervaren. Ik hoop dat je weer iets nieuws hebt geleerd met de Detailrs Academy en wens je veel succes. 

Mocht je nog vragen hebben, stuur ons gerust een berichtje naar  Hello@detailrs.nl