Before / after cleaning carwindow

Hoe gebruik je Ceramic Shampoo?

Geschreven door: Leon Verstraaten

|

|

Tijd om te lezen 6 min

Je auto lekker schuimend in de was zetten. Tijdens deze eenvoudige wasbeurt wordt je auto ook nog eens beschermd. Dit is een behoefte die past bij de snelgroeiende Detail Branche. Multifunctionele producten die in een fluitje van een cent te gebruiken zijn. Die bestaan toch helemaal niet? Of toch wel! 


Een voorbeeld hiervan is het kleine broertje van de welbekende Ceramic Seal 2.0, namelijk Ceramic Shampoo 2.0. In één eenvoudige wasbeurt waar je niet veel tijd aan kwijt bent, heb je niet alleen een schone auto, maar is die ook weer op en top beschermd. Uiteraard is dit maar het topje van de sluier. Wil je meer weten? Lees dan snel verder en duik in de Details van Ceramic Shampoo 2.0. 

Ceramic shampoo


Ceramic Shampoo 2.0 is een pH-neutrale shampoo verrijkt met SiO2, die bij elke wasbeurt duurzame bescherming en glans biedt.

  • Geschikt voor  alle voertuigen. 
  • Geniet langer van  een schone & glanzende auto. 
  • Een standtijd van  4 tot 6 weken. 

Wat doet Ceramic Shampoo?


Onze Ceramic Shampoo 2.0 is een PH-neutrale shampoo die ook beschermende eigenschappen heeft, eigenlijk het broertje van de Ceramic Seal dus. Allebei deze producten hebben wel vergelijkbare eigenschappen, alleen biedt de de Ceramic Shampoo dit zoals het al zegt in een shampoo-vorm.


Met deze speciale autoshampoo kun je dus al wel proeven van de resultaten van Ceramic Seal door je auto simpelweg gewoon te wassen. Nadat je jouw auto gewassen hebt met de Ceramic Shampoo, ontstaat er een water- en vuilafstotend effect. Dankzij dit zelfreinigend effect blijft het oppervlak langer schoon. Daarnaast zorgen de polymeren voor een mooie diepe glans.


Uiteraard is de shampoo ook geschikt voor alle autolakken en elk oppervlak van de auto, waaronder lak, glas en kunststof. Maar het allermooiste is misschien nog wel dat het snel en efficiënt is. Je wast en beschermt namelijk in één stap. Dit is ideaal voor momenten waarop je snel resultaat wilt en Ceramic Seal niet snel genoeg werkt, perfect dus!


Extra Tip: De Ceramic Seal en Ceramic Shampoo zijn ook uitstekend te combineren met elkaar. Het verlengt en versterkt de werking, glans en levensduur van Ceramic Seal. Kort gezegd onderhoudt het dus de keramische coating van de seal. Het is dus goed om regelmatig je auto met ceramic shampoo te wassen, ondanks dat die al een coating van de seal heeft. 

Hoe is de Ceramic Shampoo ontstaan? Deepdive🤓

Het idee achter deze shampoo was om een iets te ontwikkelen dat daadwerkelijk een waterafstotende bescherming biedt van 6-8 weken, met maar één wasbeurt. Dit is zeer zeldzaam onder de autoshampoos en daarom een unieke eigenschap. Vorig jaar oktober (2022) werd de Ceramic Shampoo 2.0 gelanceerd. Deze nieuwe versie volgde de originele op, met een verbeterde schuimwerking. Een belangrijke eigenschap die ontbrak in de eerste versie. Maar waaruit bestaat deze shampoo nou?


De kracht hiervan ligt bij zijn unieke formule. Het combineert speciale polymeren die zorgen voor glans, beading en bescherming, met SiO2 voor een langere standtijd. Het doel hiervan is om de prestaties van originele wash & wax producten te overtreffen.

Krachtige reiniging autoshampoo

Waarom moet je Ceramic Shampoo gebruiken


Heb je een afspraak waarbij je auto er clean glanzend uit moet zien, maar heb je geen tijd om Ceramic Seal op je auto aan te brengen, wil je jouw auto schoon hebben en je coating onderhouden of heb je simpelweg gewoon weinig tijd en wil je het beste resultaat? Dan heb je alle redenen om de Ceramic Shampoo van Detailrs te gebruiken.


Het is ideaal voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar een snelle en effectieve manier om hun voertuig te onderhouden en vergelijkbare resultaten met die van een keramische coating willen ervaren, zoals een water- en vuilafstotende laag. Anderzijds kan het ook ideaal zijn om bestaande coatings, zoals glascoatings, te onderhouden. Toch hoor ik jullie denken, maar waarom hebben jullie de Ultra Shampoo dan? Laten we het duidelijk maken en dit verschil toelichten. 

Wat is het verschil tussen Ceramic Shampoo en Ultra shampoo?

Het grote verschil tussen onze Ceramic Shampoo en Ultra Shampoo, is dat de Ultra Shampoo bedoeld is voor reguliere, denk aan wekelijkse wasbeurten. Dit is een pH-neutrale shampoo en daarmee veilig voor beschermingslagen, zoals wax, sealants en coating. Echter bevat het geen glans additieven, daarom is het ultra-geconcentreerd. Je hebt bijvoorbeeld maar 15 ml per 10 liter water nodig.


Daarentegen is de Ceramic Shampoo 2.0 ontworpen om in één stap je auto te wassen en beschermen. Deze shampoo bevat wel glans- en bescherming additieven die een waterafstotende laag bieden. Daarom heb je hier 50 ml nodig per 10 liter water. 

Washandschoen wast auto
Schuimende formule

Stap-voor-stap:

Hoe gebruik je Ceramic Shampoo

Manier 1: Normale wasbeurt 


Wat heb je nodig:

🚗 Stap 1: Voorbereiding


Spuit de auto af met een hogedrukspuit om loszittend vuil te verwijderen. Begin boven en werk vanaf hier naar beneden. Zorg dat je alle hoekjes van de auto ook goed mee pakt.


Vul ook een Detail emmer met 50 ml shampoo per 10 ml water, vul de anderen alleen met water om je washmitt in uit te spoelen.


Waarschuwing: Tijdens de voorbereiding voor het wassen is het belangrijk om je auto niet in direct zonlicht te wassen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de reinigingsmiddelen sneller verdampen en vlekken en strepen kunnen achterlaten op de lak. 

🧼 Stap 2: Wassen met Ceramic Shampoo


Gebruik de Microfiber Washmitt om te beginnen met wassen. Dip deze in het sopje met de shampoo en begin met wassen. Start wederom bovenaan en werk zo in horizontale bewegingen naar beneden. Zo voorkom je dat je het vuil van onderaan meeneemt naar boven. Dit kan krassen veroorzaken.


Extra tip: Breng voor het wassen ook nog een beetje shampoo direct aan op de washmitt. Dit zorgt voor een meer schuimend effect. Ook het beschermend effect komt zo nog beter tot zijn recht. Maak dus eerst de washandschoen nat in de Detail Bucket en voeg daarna nog een beetje shampoo direct op de washandschoen toe.


Autoshampoo op washandschoen
Autoshampoo op washandschoen

💦 Stap 3: Spoel de auto af


Nu de auto grondig is gewassen, is het tijd om deze af te spoelen. Spoel de auto wederom af met de hogedrukspuit om alle zeepresten te verwijderen. 

Ceramic Shampoo afspuiten
Ceramic Shampoo afspuiten

Stap-voor-stap:

Manier 2: aanbrengen met Foamlance🪣 Stap 1: Foamlance vullen


Meng de Ceramic Shampoo met water in de Foamlance. Zorg dat de verhouding 1/10 is.

🫧 Stap 2: Sprayen maar!


Spray de shampoo met de foamlance over alle oppervlaktes van de auto. Zorg dat alle plekjes bedekt zijn. Laat het nu 3 tot 5 minuten inwerken. Zo komt straks het water- en vuilafstotende effect het beste tot zijn recht. 

foam sprayen
Ceramic Shampoo sprayen

✨ Stap 3: Afspoelen


Spoel met de hogedrukspuit alle zeepresten van het oppervlak. Pak ook alle hoeken goed mee, zodat alles schoon is.


Tip: Droog na het afspoelen de auto ook nog met de magnett towel. Dit voorkomt het risico op kalkvlekken op de lak. 

Tip: Drogen met droogdoek

Tips & Tricks


Goede voorbereiding: Begin altijd met het verwijderen van los vuil en zand door het voertuig grondig af te spoelen. Dit vermindert de kans op krassen tijdens het wassen.


Twee-Emmer Methode : Één emmer voor de shampoo-oplossing en één emmer met schoon spoelwater. Dit voorkomt dat vuil terug op het voertuig wordt gebracht en helpt bij het behouden van een krasvrije wasbeurt.


Juiste tijdstip: Was je auto bij voorkeur in de ochtend of late namiddag om direct zonlicht te vermijden. Dit helpt tegen snelle verdamping en de vorming van watervlekken.


Juiste techniek: Werk altijd van boven naar beneden. Zwaartekracht helpt het vuil en water natuurlijk naar beneden te vloeien, waardoor je werk efficiënter wordt.


Gebruik juiste accessoires: Gebruik een schone, zachte microvezelhanddoek om je auto te drogen. Dep of veeg zachtjes om water te absorberen zonder krassen te maken.

Conclusie


Voor de mensen die een gebrek aan tijd hebben, maar wel de gewenste resultaten willen is Ceramic Shampoo perfect. Ceramic shampoo 2.0 is een pH-neutrale autoshampoo die 2 eigenschappen heeft, namelijk wassen en beschermen. Dit allemaal in één simpele wasbeurt. Ook is de formule speciaal gericht op een goed schuimend effect. Dit maakt dat deze shampoo ook in de foamlance gebruikt kan worden. Ben jij dus de autoliefhebber die altijd wil dat zijn auto er op en top uitziet, maar geen uren de tijd heeft? Dan is dit iets voor jou!


Stay clean en tot de volgende keer!

Leon van DetailrsProducten uit de guide

Foto van Leon Verstraaten Eigenaar Detailrs

Leon Verstraaten (Founder)


Onze missie bij Detailrs is om detailing toegankelijk te maken, zodat iedereen weer dat trotse gevoel kan ervaren. Ik hoop dat je weer iets nieuws hebt geleerd met de Detailrs Academy en wens je veel succes. 

Mocht je nog vragen hebben, stuur ons gerust een berichtje naar  Hello@detailrs.nl