00 dagen
00 uren
00 minuten
00 seconden

Auto wassen met Dreft wasmiddel: De mythe ontrafeld

Geschreven door: Leon Verstraaten

|

|

Tijd om te lezen 2 min

Kort antwoord…… Nee. en heb je niks anders dan ook niet;) 
Even zonder grappen vandaag gaan we voor eens en altijd de vraag ontrafelen: "Auto wassen met Dreft, kan dat wel?" Laten we deze kwestie eens onder de loep nemen en ontdekken of het een fabel is of dat het stiekem geen kwaad kan.

In deze Guide


1. Wat is de mythe over auto wassen met dreft.

2. De potentiële voordelen van dreft.

3. Nadelen van Dreft als auto shampoo.

4. Wat is ons oordeel en conclusie.

Wat is de mythe over auto wassen met Dreft?


De mythe die de ronde doet, is dat je huishoudelijk afwasmiddel, zoals Dreft, prima kunt gebruiken om je auto te wassen. 


Sommigen geloven dat het een betaalbare en handige oplossing is, maar laten we de feiten onderzoeken en kijken of het veilig en effectief is.

De potentiële voordelen van het gebruik van Dreft


Laten we positief beginnen en kijken wat de potentiële voordelen kunnen zijn.


Sterk ontvettend: Dreft heeft een pH waarde van 9,2 wat een stuk hoger is dan een ph neutrale shampoo van 7 waardoor het interressant kan zijn om de auto te  ontdoen van polijst olien, oude wax resten etc.


Lekker goedkoop: Huishoudelijke afwasmiddelen zijn eenmaal goedkoper dan auto wasproducten, wat verleidelijk kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke optie.


Na het polijsten: Een voordeel van het nadeel is dat het de waxen, sealants en olieresten kan verwijderen, niet handig voor een wekelijkse wasbeurt maar wel voor na/voor het polijsten. Maar een strippende shampoo heeft nogsteeds de voorkeur.


Nadelen van Dreft als autoshampoo


Dit zijn de gevaren van het gebruik van dreft als autoshampoo.


Agressieve ontvetters: De ontvetters die je vindt in een wasmiddel verschillen van die in autoshampoo. Dreft bevat krachtige ontvetters, waardoor zelfs bij een vergelijkbare pH-waarde nog steeds veel schade wordt toegebracht aan de beschermende wax.


Gebrek aan smering: Dreft is simpelweg niet ontworpen voor autowassen. Hierdoor biedt het geen smering tijdens het wassen, wat kan leiden tot swirls en beschadigingen aan je lak. Goede auto shampoo zoals Ultra shampoo bevat altijd lubricatie additieven om de frictie te verminderen.


Verwijdering van beschermende lagen: De krachtige reinigingsmiddelen en ontvetters in Dreft kunnen beschermende wax, sealants en coatings, zoals een Ceramic Seal, beschadigen. Dit laat je lak onbeschermd achter.


pH-onbalans: Dreft heeft niet dezelfde pH-balans wat kan leiden tot schade aan de lak en beschermende coatings.

Wat is ons oordeel


Als detailers raden wij het gebruik van Dreft of andere huishoudelijke afwasmiddelen altijd sterk af voor het wassen van je auto. Het kan de bescherming van je lak aantasten, biedt geen goede smering en kan in sommige gevallen zelfs blijvende schade veroorzaken.


Conclusie


Hoewel het verleidelijk kan zijn om je auto te wassen met Dreft vanwege de kostenbesparing en het gemak, wegen deze voordelen niet op tegen het gebrek aan lubricatie en het risico op schade aan je wax, sealant of coating. 


Als je je auto in topconditie wilt houden, kies dan voor autowasproducten die speciaal zijn ontworpen voor auto’s


Een autoshampoo als ultra shampoo heeft slechts 15-30ml nodig per wasbeurt. dus uit 1 fles van 500ml kan je 30 wasbeurten halen. en dat is uitgerekend maar 50 cent. Wat ons betreft niet de kosten voor een veilige wasbeurt.


Kort gezegd: Auto shampoo is voor auto's en Dreft is voor pannen;)


Tot de volgende blog!

Leon van Detailrs


Producten uit de guide